Black Panther: Wakanda Forever (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)

  • 109 berichten
  • 29 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 109 BERICHTEN
  • 29 MENINGEN

zoeken in:

Vorige1234Volgende

Luudje10

  • 205 berichten
  • 216 stemmen

21 februari 2023, 16:30 uur

Deze film kon mij niet bekoren. De vorige Black Panther vond ik een goede film, maar deze valt vies tegen. Na een half uur uitgezet. Heel veel high tech en het leek wel of ik de film Aquaman zat te kijken, die ook erg tegen viel. Je kan die ruim 2 uur beter besteden, dan naar deze film te kijken. Het is maar een mening

kos

  • 46103 berichten
  • 8469 stemmen

1 maart 2023, 20:42 uur

Tja je kunt zeggen wat je wil maar het Wakanda- universum is in ieder geval heel wat anders dan de gangbare superheldenmeuk.

Helaas is het wat mij betreft wel tamelijk lelijk vormgegeven.

Boseman wordt mooi geëerd maar het verhaaltje is verder ondanks origineler dan de meeste Marvels nogal suffig en uiteraard veel te lang

Thomas83

  • 3725 berichten
  • 3368 stemmen

2 maart 2023, 19:02 uur

Vond deze wat beter dan de eerste film. Het is voor een Marvel-productie een behoorlijk volwassen film, met weer een interessant geopolitiek verhaal dat weliswaar wat simplistisch is maar interessante raakvlakken heeft met de realiteit. De villain heeft ook weer mooie drijfveren, ook al verbleekt hij een beetje bij die van de eerste film. De visuele ontwerpen zijn zeer indrukwekkend en de score mag interessant genoemd worden.

Spijtig genoeg blijft dit uiteindelijk nog wel een Marvel-film, dus het laatste half uur moet gevuld worden met kuise actiescènes die nergens echt boven de middelmaat uitsteken. Het is een tikkeltje beschamend om te zien hoe vaak dat afgezaagde trucje met de super slow motion wordt gebruikt, en de onderwaterscènes komen er in vergelijking met Avatar: The Way of Water niet al te best vanaf. Uiteindelijk is de film ook echt een half uur te lang, en sowieso niet altijd een even lekker lopend geheel.

Vind het overigens wel een plus dat de flauwe Marvel-humor ditmaal zo goed als afwezig is. Het eerbetoon aan Boseman is ook smaakvol gedaan. Hij wordt behoorlijk gemist in deze film, want er zijn verder weinig acteurs die uitstraling hebben en ook daadwerkelijk goed kunnen acteren. Basset is een uitzondering, al vind ik haar rol wat te melodramatisch om die Oscarnominatie te rechtvaardigen. Wright zakt door het ijs zodra ze wat hevigere emoties moet uitbeelden.

rokkenjager

  • 2859 berichten
  • 1652 stemmen

3 maart 2023, 15:12 uur

Waarom worden die grootschalige films tegenwoordig steeds donkerder? Is het om slechte CGI te verbergen? Zag laatst op twitter ook een paar trending tweets erover. Echt lelijke ontwikkeling.

krosnicky

  • 712 berichten
  • 1399 stemmen

7 maart 2023, 13:58 uur

Net zoals de 1ste saai en langdradig en veel te lang ook heel weinig Black panther voor een Black Panther film ze hadden de film beter gewoon Wakanda Forever genoemd

Filmkriebel

  • 8973 berichten
  • 4145 stemmen

27 maart 2023, 19:08 uur

Echt bagger dit. Marvel's grote afro-circus met een vreemd tijdsverbuigend effect, daar ik elke minuut als een eeuwigheid ervaarde. Zo saai man. Vooral Bassett is niet om aan te zien in deze film die scriptmatig verprutst werd na het overlijden van Boseman. Ook van die geforceerde afrikaanse accenten kreeg ik het schijt. Slechtste Marvel tot nu toe. Met het daaraan verspilde geld had men beter Oekraïne verder bewapend.

Chaea!

  • 13 berichten
  • 8 stemmen

10 april 2023, 21:47 uur

Wat een waste of time weer, verschrikkelijk lange zit daarbij verschrikkelijk lachwekkende badguy met zijn vleugeltjes op zijn enkels, en net zo sterk als de Hulk

Wat maakt Disney toch een zooi van wat eerst een mooi universe was.

Banjo

  • 1933 berichten
  • 4075 stemmen

14 april 2023, 15:03 uur

Ik vond hem wel makkelijk wegkijken maar waar het nou precies om ging? ik heb geen idee.. het ging van de hak op de tak. En het speelde ook nog eens om de 10 minuten naar een andere plek af maar ik vond het allemaal wel aardig genoeg voor een keertje..

Warning

  • 333 berichten
  • 408 stemmen

27 april 2023, 22:17 uur

Kan me zo'n slechte marvel niet herinneren, langdradig, saai. Ter vergelijking, Aquaman van DC is vele malen beter.

Wakanda Forever, dat moet je constant aanhoren, irritant, constant emotioneel gedoe met die Shuri, irritant.

Dieptepunt is het woke-gedoe, het knielen van die (allen witte) soldaten tijdens die conferentie, deed me denken aan het knielen van die voetballers in de Premier League.

Wat een kutfilm.

MovieHolic

  • 1154 berichten
  • 2057 stemmen

22 mei 2023, 00:01 uur

Aanzienlijk minder dan deel 1 helaas. Dit was ook allemaal wel erg ver gezocht.

Noodless

  • 9213 berichten
  • 5839 stemmen

28 mei 2023, 23:41 uur

161 minuten heldenepos dat niet echt kon bekoren. Redenen zijn er genoeg om op te sommen waarom deze Marvelfilm een matige bedoening is. Ten eerste het zeer matige verhaal dat eigenlijk bestaat uit twee verschillende volkeren die door inmenging van de mensen op de wereld met elkaar in oorlog komen. De wereld van Wakanda vs de waterwereld. En de mensen, tja die spelen mee voor wat achtergrond. Het draait allemaal rond deze twee volkeren waarbij de gedachten van films zoals Iron Man, Avatar, The Fast and the furious, serie 1899, Aquaman niet ver weg zijn. Tweede hindernis is de leider van de waterwereld die totaal niet wist te imponeren. Een ander kritiekpunt is dat de rol van The Black Panther die heel lang op zich laat wachten. Ook de duur van de film is gigantisch lang voor hetgeen wat de film te bieden heeft. De actiescènes zijn soms wel aardig, maar het lijkt soms ook een overdosis dat het tegen gaat werken. Vanaf de scène waar het volk van Wakanda en The Black Panther het watervolk gaat aanvallen zit vol met over the top momenten. Heel wat minpunten, maar dat wil niet zeggen dat de film dan ook een onvoldoende verdiend. Er zitten ook wel leuke ideeën in de film en dat de film verveelt, is ook veel gezegd. Kortom een veel te langdurige heldenfilm met heel wat over the top scènes. 5/10

DBTim

  • 854 berichten
  • 1151 stemmen

29 augustus 2023, 21:47 uur

Mag wel drie kwartier korter.

Shadowed

  • 8497 berichten
  • 5325 stemmen

17 september 2023, 15:32 uur

Damn.

De Black Panther-reeks is met name voor de Amerikaanse wereld nogal een symbool geworden, maar ik kan alleen maar van blijdschap spreken dat ik nooit met die hype ben meegevoerd. Als dat zo was dan moedig ik een film als deze, die 161 minuten duurt en vrijwel niets te melden heeft, aan. In ieder geval levert Coogler hiermee één van de mindere Marvelfilms af.

Ze proberen vooral hard om T'Challa te rouwen. Zeker een halfuur van de film bestaat uit figuren die acteren alsof ze Boseman heel erg missen. Ik mis hem ook, want hij was zowat het enige personage in Wakanda met een zekere charme. Als je hem uit de reeks haalt, blijft er werkelijk niets over van de protagonisten. Wat een saaie bende trommelt Coogler hier op, met sterk aangezette, belachelijke accenten en verwoede pogingen tot zowel humor als dramatiek. Het mag allemaal niet baten, het zorgt er namelijk vooral voor dat het tempo uit de film wordt gehaald.

Wat ik wel geslaagd vond was de vormgeving van de tegenstander. De focus op het geneuzel van de goodguys mondt eerder uit in saaiheid, maar Huerta daarentegen vond ik bijzonder intrigerend. Mooie wereld ook, Talokan, knap in beeld gebracht en verzonnen. Toch één van de weinige gevallen waar al die extra focus wel goed uitpakt, want hij vormt zonder twijfel één van de meest memorabele schurken binnen het universum. Dat gedoe met zijn blauwe volgelingen vond ik stiekem ook wel wat hebben. Liever dat dan nog zo'n figuur in strak pak met superkrachten.

De film is nog wel uit te kijken voor een groot deel vanwege genoeg spectaculaire en vooral grootse scenes tussendoor. Het gaat pas echt mis in de finale, waar Wright dan officieel het stokje overneemt van Boseman. Wat was dat een miserabele keuze. Niet alleen gedraagt ze zich de helft van de tijd als een pure schurk, maar ziet het geüpgraded pak er belabberd uit en is die Wakanda Forever-oneliner niet te harden. Het zal vast geweldig zijn geweest voor de liefhebbers, maar ik vond het één van de meest ridicule keuzes die iemand uit het Marvel-universum ooit heeft gemaakt.

Tot slot is het vooral een gewaagde keuze om zoveel onzin tot een mengsel van 161 minuten te persen, want ik vond 134 minuten voor het eerste deel eigenlijk al heel ruim. Coogler plakt er hier klakkeloos nog een halfuur achteraan, maar bijdragen aan enige kwaliteit doet het niet. Gelukkig biedt een film als deze heel veel kansen voor acteurs/actrices die graag een schurk willen spelen, want je bent namelijk hoe dan ook interessanter dan de inwoners van Wakanda.

Lovelyboy

  • 3104 berichten
  • 2277 stemmen

18 november 2023, 12:10 uur

En met Wakanda Forever het vervolg van Black Panther, iets dat op zich al curieus is aangezien Black Panther zelf niet meer leeft, desalnietemin toch even de kans gegrepen vanwege mijn maandabonnementje bij Disney Plus. Heel veel hiervan verwachten deed ik niet en dat kwam ook wel redelijk uit.

Er wordt in die zin naadloos voortgebreid op het ontvallen van Black Panther waarop het toch de vraag is waar de film dan nu precies heen moet bij het ontbreken van een echte en bekende superheld. Desondanks is de opening beste aardig met het schip dat wordt aangevallen en het Zeemeermin sonische hypnose-achtig idee best interessant. Er duikt van alles op uit het water en dat is best wel even een wtf momentje en niet verkeerd. Verder niet geremd door Martin Freeman, vind ik nooit van meerwaarde, zijn het de gadgets, het visuele gedeelte en vooral een andere en onbekende stam met vibranium als insteek de pijlers van de film met een heuse oorlog tot gevolg.

Echt heel erg boeien wil het allemaal voor geen meter, the bad guy wil niet interessant worden, Al die zogenaamd sterke en slimme vrouwen neigt toch vooral naar een Woke statement, niet dat ik me daar nu heel erg aan irriteer, maar het is toch vooral het ontbreken van een echte charismatisch, sterke, interessante superheld die de film ontbeert. Of anders wel een interessante bad guy zoals Jordan en Andy Serkis Black Panther van veel kleur voor zagen. Dan is er de muziek die wisselt van behoorlijk sterk naar van die hedendaagse pop/rap muziek die ik niet om aan te horen of niet gepast vind. Dan vind ik de film ook nog eens veel te lang duren waardoor Wakanda Forever best wel harde noot is om te kraken en mij op een gegeven moment niet snel genoeg afgelopen kan zijn. Nee, dit is verre van het beste wat Marvel neer kan zetten, en krijgt wat mij betreft dan ook geen voldoende.

Onceuponanytime

  • 665 berichten
  • 903 stemmen

29 november 2023, 09:00 uur

Ai Marvel hiermee ga je de mist in... Zwakke uitvoering ondanks het fraai beeld, alsook slecht acteerwerk

Captain Pervert

  • 4413 berichten
  • 2027 stemmen

6 december 2023, 10:37 uur

Het kon me niet echt smaken, deze formulematige Marvel-film. Want er zijn nogal wat de revue gepasseerd, de laatste jaren en het begint echt een trucje te worden.

De slechterik is nooit echt slecht maar door omstandigheden zo geworden of verbitterd en teleurgesteld in de mensheid (en daarom moet iedereen dood). De slechterik deed het wel goed, maar sprak me verder niet aan.

Door de afwezigheid van Chadwick Boseman is er ook geen duidelijke, aansprekende hoofdpersoon. Ze hebben geprobeerd wat ze konden na het overlijden van Boseman, maar het viel bij mij niet lekker.

2 sterren

horizons

  • 5659 berichten
  • 2329 stemmen

8 december 2023, 06:05 uur

Het eerbetoon aan Boseman mag wel geslaagd genoemd worden. Helaas dat de rest van de film het nodige tempo mist.

Roger Thornhill

  • 5579 berichten
  • 2201 stemmen

14 december 2023, 19:09 uur

Leuk hoe Coogler van de nood (het overlijden van Chadwick Boseman) een deugd maakt, want de drie vrouwelijke personages die in de oorspronkelijke Black Panther-film nog náást T'Challa stonden zijn nu de hoofdrolspelers (hoewel ik daarbij eigenlijk ook Queen Ramonda en Riri moet noemen) zonder dat dat voor mij als een "woke" geste aandoet. De fotografie en de FX (het utopische Talokan, de aanval met en vanuit het water) zijn dik in orde, en opnieuw heeft de "schurk" annex tegenspeler een legitieme of in ieder geval begrijpelijke motivatie, maar minpunten zijn er helaas ook: het is nogal onfortuinlijk dat er voor gekozen is om de watermensen blauw te laten zijn alsof die chick uit Avatar het met Jason Momoa heeft gedaan, Shuri en Riri worden wel èrg probleemloos bevrijd, en het laatste bedrijf doet wat te uitgerekt aan, alsof Coogler elke gelegenheid tot actie op het schip en elke mogelijkheid tot zelfreflectie van Shuri uit het verhaal wilde persen in plaats van een beetje vertrouwen in de kijker te hebben. Maar goed, de pluspunten overheersen, Shuri en Okoye vermomd als studenten zijn erg grappig, de scène tussen koningin Ramondo en Okoye wanneer de laatste wordt gedemoveerd is bepaald intens (zou Angela Bassett daar haar Oscarnominatie verdiend hebben?), en er is een mooie ontmoeting op de Ancestral Plane, dus al met al is dit een waardige opvolger van deel 1.

elayz

  • 310 berichten
  • 946 stemmen

27 januari, 22:34 uur

Prima film. Prima verhaal, gemakkelijk te volgen. Ook is er weer voldoende actie op je scherm zodat de film eigenlijk nergens saai wordt ondanks z’n langere speelduur.

Wat mij betreft is dit een hele prima film voor de zaterdagavond!

Vorige1234Volgende

Black Panther: Wakanda Forever (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5658

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.