Powder Brows / Behandelingen | Yasmin Bakker (2024)

Ik streef naar volledige transparantie, ook als het gaat om de tarieven. Ik begrijp dat niemand van verrassingen houdt, vooral niet als het gaat om financiële zaken.

  • Nieuwe Powder Brows: De kosten voor nieuwe Powder Brows bedragen €525,-. (Incl 1 nabehandeling binnen 8 weken)
  • Touch-up binnen 2 jaar: Klanten die binnen 2 jaar na hun oorspronkelijke behandeling (bij Yasmin Bakker) een touch-up wensen, kunnen dit laten doen voor €325,-.

  • Touch-up van elders geplaatste Powder Brows:

    • Standaard touch-up: Als de kwaliteit van de Powder Brows goed is en er alleen een standaard touch-up nodig is, geldt het reguliere tarief van €325,-.

    • Correcties nodig: Als er correcties nodig zijn, zoals aanpassingen in kleur en vorm, geldt het nieuwe tarief van €525,-.

Opmerking: Alle vermelde tarieven zijn inclusief BTW. Neem voor meer informatie of het plannen van een afspraak contact met ons op.

Voordat de behandeling plaatsvindt, zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden voor het beste resultaat.

Nieuwe PMU kan worden vergeleken met een schaafwond. Onvoldoende verzorging kan wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken, wat het eindresultaat kan beïnvloeden. Volg daarom de onderstaande adviezen zo nauwkeurig mogelijk op om de kans op bijwerkingen te verkleinen en het eindresultaat te verbeteren.

Contra-indicaties

Permanente make-up wordt over het algemeen beschouwd als veilig en niet schadelijk. Echter, in bepaalde situaties kan het toch worden afgeraden om een PMU-behandeling te ondergaan. Daarom is het verplicht om voor aanvang van iedere behandeling het 'informed consent formulier' in te vullen. Op deze manier kan de medische achtergrond van de cliënt worden vastgesteld, zodat op een veilige en verantwoorde manier kan worden omgegaan met eventuele contra-indicaties. Hieronder volgt een lijst met enkele contra-indicaties waarbij een PMU-behandeling wordt afgeraden.

Pmu word afgeraden bij:

  • Chronische huidziekten.

  • Hart- en vaatafwijkingen.

  • Hemofilie

  • Immuunstoornis (Niet goed functionerend afweersysteem, veroorzaakt door een ziekte of door medicatiegebruik).

  • Allergieën voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet.

  • Diabetes (PMU is in sommige gevallen af te raden vanwege een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het geen probleem mits zij zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt).

Laat geen pmu zettten:

  • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  • Als u onder invloed bent van alcohol of drugs.

  • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.

  • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is gelaserd.

  • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen. De specialist zal om deze gebieden heen werken.

  • Na een botoxbehandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken voordat u een pmu-behandeling ondergaat.

  • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden voordat u een pmu-behandeling rond de ogen ondergaat.

  • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden voordat u een pmu-behandeling ondergaat.

Kunnen Powder Brows aangebracht worden met verdoving?

Dit kan zeker!

In veel gevallen is angst voor pijn een zorg bij het overwegen van een permanente make-up behandeling. Over het algemeen valt de pijn best mee. Ervaren specialisten hebben trucs om met zo min mogelijk ongemak en schade te werken. Daarentegen is er ook een verdovingsoptie!

De meest gangbare vorm van verdoving voor het verminderen van eventuele pijn tijdens permanente make-up is lidocaïnecrème, ook bekend als Emla crème. Volgens de normen van de GGD mogen permanente make-up specialisten geen verdovingsmiddelen bezitten. Daarom dient u dit op recept aan te vragen bij uw huisarts en de voorgeschreven crème mee te nemen naar de salon.

Om ervoor te zorgen dat de verdoving minimaal 30 minuten kan inwerken, wordt aangeraden deze thuis al aan te brengen voordat u naar de salon komt. De Emla verdovingscrème levert goede resultaten op als deze op tijd wordt aangebracht. Voor het pigmenteren van wenkbrauwen en lippen is het aan te raden de crème al 60 minuten voor de behandeling zelf aan te brengen en na een half uur opnieuw aan te brengen. Het is normaal als de huid enigszins wit of rood wordt.

Hoe verloopt een Powder Brow behandeling?

Tijdens ons consultgesprek gaan we uw wensen bespreken en ik zal ook kijken naar de huidige vorm en conditie van uw wenkbrauwen. We gaan ook praten over de kleur en de dikte van uw wenkbrauwen om precies te begrijpen wat voor look u wilt hebben.

Nadat we de gewenste stijl hebben bepaald en we allebei tevreden zijn, beginnen we met de voorbereiding. Ik zal de huid rondom uw wenkbrauwen reinigen en als u dat wilt, kunnen we een verdovende crème aanbrengen om eventueel ongemak tijdens de behandeling te verminderen.

Daarna gaan we aan de slag met het tekenen van de vorm van uw wenkbrauwen. Ik zal een pigment draadje gebruiken om u wenkbrauwen uit te meten. Dit wordt onze leidraad voor de pigmentatie.

Nu komen we bij het spannende deel: de pigmentatie! Met een speciale tool breng ik voorzichtig pigment aan in uw huid. Ik gebruik fijne naalden om het pigment gelijkmatig en precies aan te brengen. Hierdoor krijgt u die zachte, poederachtige look waar u naar op zoek bent.

Na de behandeling zal ik uw wenkbrauwen reinigen en een beschermende zalf aanbrengen om irritatie te verminderen en het genezingsproces te bevorderen. Ik geef u ook instructies over hoe u uw wenkbrauwen moet verzorgen tijdens de genezingsperiode.

Hoelang duurt het genezingsproces?

Het genezingsproces van powderbrows duurt over het algemeen ongeveer 4 tot 6 weken. Tijdens deze periode kunnen korstjes ontstaan ​​op de behandelde huid en kan het pigment enigszins vervagen. Na deze initiële genezingsperiode kan een nabehandeling worden uitgevoerd om eventuele ongelijkmatigheden bij te werken en het gewenste uiterlijk te perfectioneren.

Hoelang blijft PMU zitten?

Gemiddeld tussen de 1,5 en 4 jaar, maar deze periode is afhankelijk van een aantal factoren:

Permanente make-up is ontworpen om zo lang mogelijk mooi in de huid te blijven, maar het exacte tijdsbestek kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de huidtype, de toegepaste techniek, de kleur van het pigment, de kwaliteit van de gebruikte materialen, de nazorg na de behandeling en de blootstelling aan zonlicht en andere omgevingsfactoren.

Wat is het verschil tussen Powder Brows vs Microblading?

Bij de microbladingtechniek worden met een scherp mesje hairstrokes in de huid 'gesneden' om de wenkbrauwen voller te maken en te definiëren. Ik bied deze behandeling niet aan omdat deze techniek de huid meer beschadigt dan de machinale techniek. Direct na de behandeling zijn de hairstrokes dun en strak. Op korte termijn geeft het ook een heel mooi resultaat. Het resultaat lijkt op het effect van natuurlijke haartjes en geeft een zeer realistische look mits de permanente make-up specialist zeer ervaren is. Echter is dit resultaat maar tijdelijk. Te vaak ontstaat er littekenweefsel, waardoor de pigmentlijntjes dikker worden. Door de schade aan de huid is er meer kans op verkleuring (de kleur kan blauw of roodachtig worden) en bestaat er kans op beschadiging van de haarzakjes, wat haargroei kan verminderen. Deze behandeling is niet geschikt voor een vette of rijpere huid. Ook al is de specialist zeer ervaren, er zijn enkele nadelen die niet te voorkomen zijn, maar wel te vermijden bij de machinale techniek.

Microblading

  • Niet voor vette/rijpere huid
  • Mogelijke littekenvorming
  • Kans op haarverlies
  • Verkleuring
  • Pijnlijk

Powder brows

  • Voor alle huidtypes
  • Geen littekenvorming
  • Geen haarverlies
  • Geen verkleuring
  • Vervelend, niet pijnlijk

Garantie op de behandeling

Na de Powder Brow-behandeling heeft u altijd recht op een touch-up behandeling na 6-8 weken. Eerder is niet mogelijk, omdat het helingsproces nog aan de gang kan zijn. Na de touch-up behandeling bieden we nog garantie tot en met 2 weken. Als er iets niet naar uw zin is, of als de resultaten te snel vervagen, kunt u in overleg langskomen voor verdere aanpassingen.

Waarom een nabehandeling na 6 a 8 weken?

Tijdens de eerste sessie wordt het pigment in de huid aangebracht. Na de genezing kan het pigment echter licht vervagen of ongelijkmatig worden, wat een normaal onderdeel is van het genezingsproces van de huid. Soms kan het genezingsproces niet optimaal verlopen, bijvoorbeeld als gevolg van overmatige korstvorming. De nabehandeling biedt de mogelijkheid om eventuele problemen te corrigeren en het gewenste uiterlijk te herstellen. Het is normaal dat de huid ongeveer 40 tot 60% van het pigment afstoot, dit is nooit helemaal te voorkomen. Daarom is het nodig om het pigment op te bouwen over 2 sessies.

Powder Brows / Behandelingen | Yasmin Bakker (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6374

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.