Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (2024)

Welkom in de wereld van kamperen in luxe tenten, waar luxueuze accommodatie en natuur elkaar op een fantastische en unieke manier vinden. Kamperen in een boutique camping is een vakantie op niveau voor wie zich wil onderdompelen in de natuur zonder concessies te doen aan comfort of stijl. Ontdek unieke en luxe kampeerervaringen op boutique campings!

Inhoudsopgave

Wat onderscheidt boutique en luxe campings

Boutique campings bieden een unieke en luxe kampeerervaring. Deze campings bieden vaak stijlvolle accommodaties, persoonlijke service en voorzieningen zoals gastronomische diners of spa-faciliteiten. Beleef de schoonheid van de natuur terwijl je geniet van comfort en ontspanning van kamperen in luxe.

Adembenemende locaties: Luxueuze campings bevinden zich vaak in afgelegen bossen, pittoreske weiden of langs ongerepte kusten, waar gasten de kans krijgen om te genieten van het prachtige uitzicht en in contact te komen met de natuur.

Luxe accommodaties: De high-end campings bieden in plaats van een traditionele tent opties zoals glamping, een bell tent, tipi of volledig ingerichte blokhutten die zijn ontworpen voor comfort en zijn uitgerust met knusse bedden en een eigen terras. Het is echt kamperen in luxe!

Exclusieve voorzieningen: Op deze campings vind je vaak restaurants die gastronomische maaltijden serveren van lokale ingrediënten, wellnessvoorzieningen om te ontspannen na activiteiten in de buitenlucht, gemeenschappelijke ruimtes om gezellig samen te zijn met medekampeerders en zelfs live muziekoptredens of yogalessen.

Privacy en afzondering: Met minder kampeerplaatsen op deze campings in vergelijking met drukke campings is het een intiemere, stijlvolle kampeerervaring midden in de natuur zonder dat je je overweldigd voelt door andere kampeerders.

Unieke ervaringen: Luxe campings organiseren vaak speciale evenementen waar hun gasten tijdens hun vakantie van kunnen genieten – bijvoorbeeld wandeltochten onder leiding van ervaren natuurgidsen over paden in de buurt of tochten om flora en fauna te spotten.

Nu je weet wat kamperen in luxe inhoudt, zullen we je op weg helpen om een schitterende camping te vinden voor je volgende kampeertrip!

Kies een eersteklas camping voor kamperen in luxe

Ontdek kamperen in luxe en onovertroffen comfort

Bij kamperen denken veel mensen aan een eenvoudige tent of slaapzak. Maar kamperen in luxe en comfort biedt een heel nieuw niveau dat je outdoorervaring kan veranderen. Voor het vinden van de perfecte camping voor je volgende kampeervakantie hebben we een aantal van de beste campings uit de Camperguru-collectie geselecteerd, zodat je tijd bespaart bij het zoeken naar je stijlvolle kampeerervaring!

Ohai Resort

CampingMakkelijke reservering
Ohai Resort

Portugal • Nazaré

Bekijken

Ohai Resort ligt in Portugal en heeft prachtige zwembaden en waterpartijen voor de gasten. Behalve de normale campingplaatsen richt het resort zich voornamelijk op het verblijf van gasten in de luxe glampingtenten op palen of in de vele moderne bungalows. Dit zijn unieke luxe outdooraccommodaties die aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar kamperen in luxe. Met een geweldig restaurant op het terrein hoef je hier tijdens je vakantie ook niet te koken!

Camping Les Bois Flottes de Camargue

RestaurantMakkelijke reservering
Camping Les Bois Flottés de Camargue

Frankrijk • Close to Arles, south of France

Bekijken

Deze unieke camping liet zich inspireren door de natuur met een drijfhoutthema. De camping ligt in de zoutpannen van Zuid-Frankrijk. Het gigantische zwembad is uniek en alles is super schoon en goed onderhouden door de eigenaar en zijn familie. De bar/restaurant is een originele verzameling van vintage foto's, oude bioscoopreclames en allerlei snuisterijen. Dit is beslist een luxueuze camping en je zult er geen spijt van krijgen als je hier een vakantie doorbrengt!

Country House Tisa

ParticulierMakkelijke reservering
Country House Tisá

Tsjechië • Near Děčín, Ústí nad Labem region

Bekijken

Country House Tisa is gelegen op ongeveer een uur van Praag in Tsjechië. Het is de toegangspoort tot de romantische streek van de Elbe zandstenen met schitterende rotssteden met bizarre zandsteenformaties. Nadat je een fietstocht, bergbeklimming of wandeltocht hebt gemaakt, kun je afkoelen in een heerlijk natuurbad of je spieren ontspannen in de houten sauna in de openlucht. Fietspaden beginnen aan de overkant van het pand en in de winter is er een directe toegang tot langlaufroutes. Er wordt ook ontbijt voor je gemaakt tijdens je luxe kampeervakantie hier.

Zvikov Village Kemp

CampingMakkelijke reservering
Zvikov Village Kemp

Tsjechië • Near Zvíkov Castle

Bekijken

Op deze moderne familiecamping heerst een echt Scandinavische stijl, met onder andere een heuse Finse Grillkota te huur om het hele jaar door te kunnen BBQ-en! De luxueuze camping ligt in een van de mooiste gebieden van Zuid-Bohemen in Tsjechië en staat garant voor een fantastisch toevluchtsoord midden in de natuur. Relax overdag bij het prachtige buitenzwembad en ‘s avonds rond het kampvuur en geniet van alles wat deze luxe camping te bieden heeft.

Kampinski Farm Campground

BoerderijMakkelijke reservering
Kampinski Farm Campground

Polen • near Belarus border

Kampinski Camping en Accommodatie is een kleine boerderij in Polen, omringd door landerijen met veel bomen voor privacy en beschutting. Er lopen kippen en tamme ganzen rond, en er is ook een groente- en bloementuin. De camping heeft een open haard, een gezellige pergola, hangmatten en een aantal rustige plekjes om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Deze plek biedt echte ontsnapping aan de alledaagse stress en het is een fantastische, private kampeerervaring om hier te vertoeven.

Niiduveere Outdoor Learning Space

ParticulierMakkelijke reservering
Niiduveere Outdoor Learning Space

Estland • Viru-Nigula, near Kunda

Bekijken

Niiduveere Outdoor Learning Space heeft een prachtige buitenruimte en een uitzicht op de tuin en ligt in Viru-Nigula in Estland, op maar 48 km van de Ontika Kalksteenrots. Afgezien van de weinige kampeerplekken is er ook een luxueuze tent met bar die je kunt boeken. In deze fantastische tent kunnen gasten genieten van een à la carte ontbijt. Daarnaast zijn er in het seizoen ook andere glampingtenten voor wie op zoek is naar kamperen in luxe!

Wine Estate Helshoven

WijnmakerijMakkelijke reserveringGratis overnachting
Wine Estate Helshoven

België • Near Maastricht

Bekijken

Wijnlandgoed ‘Helshoven' is een beetje een eigenzinnig wijngoed in België dat diverse elementen samenbrengt in één pakket. Een wijndomein, restaurant, unieke accommodaties in de vorm van slaapcabines, ijsbar en een camperplek zijn allemaal aanwezig. Ze hebben als motto ‘We rebel like hell' en dat doen ze zeker! Ze zijn gespecialiseerd in mousserende wijnen, verschillende blends van wijnstokken en originele verpakkingen en namen. Het is mogelijk om een rondleiding door de wijnmakerij te krijgen en de fantastische wijnen te proeven.

Stellplatz Buliro Prague

CamperplaatsMakkelijke reservering
Camper Park Buliro Prague

Tsjechië • Western edge of Prague

Bekijken

Camperplaats Buliro is geen gewone camping in Praag. Het ligt tussen het weelderige groen en biedt een onvoorstelbaar veilige eersteklas kampeerervaring met uitstekende voorzieningen. Het is absoluut dé plek voor een vakantie of als je op doorreis bent in Praag. Het stadscentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, 10 minuten lopen of met de taxi en voor een bezoek aan de stad is het echt een glamoureuze kampeerervaring.

Camp Punta Jerta

CampingMakkelijke reservering
Camp Punta Jerta

Kroatië • Dalmacia, Krk Island

Bekijken

Deze intieme, milieuvriendelijke camping in Kroatië ligt te midden van pijnbomen, steeneiken, olijfbomen en een kristalheldere zee. De afgelegen camping Punta Jerta is werkelijk een verborgen parel op het eiland Krk. De kleine camping wordt door een familie beheerd en je kunt er heerlijk genieten van rustige avonden en een prachtige omgeving. De accommodatie beschikt over terrasvormige plaatsen voor campers en caravans. De kraakheldere zee en het kiezelstrand zijn bereikbaar vanaf diverse, makkelijk te bereiken toegangspunten.

Reisten Winery

WijnmakerijSterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (13)

Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (14)

Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (15)

18.338+ kampeerders gebruiken Camperguru

Wijnmakerij

Gratis overnachting

Geheime kampeerplek

TsjechiëWord Premium+ lid en ontgrendel 42 verborgen juwelen

Ontgrendelen 42 plekken

Respect voor de natuur en zorg voor hun wijngaarden behoren tot de filosofie van Reisten Winery, dat in het hart van de Pálava-regio in Tsjechië ligt. Parkeer je camper tussen hun wijngaarden en geniet van de natuur, rust, geschiedenis en natuurlijk een heerlijke fles wijn. Deze luxe campingervaring brengt rust en kalmte – een echte ontsnapping aan de alledaagse stress.

Is Spanje jouw droombestemming? Wij kunnen je de volgende topcampings van harte aanbevelen, zodat je een kampeertrip door het land kunt maken zonder aan luxe in te boeten!

Wecamp Cala Montgó

CampingMakkelijke reservering
Wecamp Cala Montgó

Spanje • Costa Brava, Catalonia

Bekijken

Wecamp Cala Montgó verwelkomt gasten die houden van rust en de authentieke charme van de Costa Brava. Deze idyllische plek is gelegen tussen l'Escala en Sant Martí d'Empúries en heeft kristalhelder water, gouden zandstranden en een rijke zeebodem, zodat het jaar na jaar de prestigieuze Europese onderscheiding “Blauwe Vlag” in de wacht heeft gesleept. Het zal je chique kampeertrip absoluut een geweldig, luxueus tintje geven!

Wecamp San Sebastian

CampingMakkelijke reservering
Wecamp San Sebastian

Spanje • Basque country, east of Bilbao

Bekijken

In de mooie omgeving van San Sebastián, waar groene heuvels vloeiend overgaan in de helderblauwe zee, ligt WeCamp San Sebastian. Plaatselijk bekend als Donostia, nodigt deze vredige plek reizigers uit om de aangename mix van eten, cultuur en sport te ervaren. Het gastvrije personeel draagt bij aan een gevoel van vriendschap en vervult al je behoeften. Het culinaire aanbod van de camping springt in het oog met heerlijke gerechten die je verwachtingen overtreffen.

Wecamp Pirineos

CampingMakkelijke reservering
Wecamp Pirineos

Spanje • Close to the National Park of Ordesa, Sierra de Guara

Bekijken

Op deze camping beleef je de Pyreneeën op een authentieke manier en proef je het rijke culturele erfgoed, de feesten en de tradities van de Sobrarbe. De enthousiaste medewerkers van de camping, onder leiding van de deskundige directeur Javier, zijn een toonbeeld van gastvrijheid. Bij de receptie krijg je advies over bezienswaardigheden en aanbevolen winkels, zodat elke gast zich thuis voelt. De camping organiseert ook verkwikkende activiteiten zoals yoga, pilates en “bosbaden” onder leiding van Dora, waarbij gasten worden ondergedompeld in de rust van de natuur.

Wecamp Santa Cristina

CampingMakkelijke reservering
Wecamp Santa Cristina

Spanje • Sant Feliu, Costa Brava

Bekijken

Deze luxe camping ligt temidden van de weelderige bossen van Les Gavarres in het noorden en de karakteristieke mediterrane baaien in het zuiden. Deze bijzondere locatie is een perfecte uitvalsbasis voor ontdekkingstochten. Natuurliefhebbers en avonturiers hebben vanaf de camping gemakkelijk toegang tot het beroemde kustpad Camí de Ronda, dat leidt naar adembenemende uitzichten over de kust. De inrichting van de camping straalt een koele, moderne sfeer uit en het personeel hanteert een hoge standaard van netheid, zodat je altijd een comfortabel verblijf hebt.

Wecamp Cadaques

CampingMakkelijke reservering
Wecamp Cadaques

Spanje • North of Girona, Catalonia, Mediterranean

Bekijken

De camping heeft doordachte accommodaties die harmonieus passen in de ongerepte omgeving, de plaatselijke traditie weerspiegelen en rekening houden met duurzaam leven en milieuvriendelijk reizen. De faciliteiten zijn schoon en smaakvol gerenoveerd en er is een verkoelend zwembad met adembenemend uitzicht. Elk detail is erop gericht om de impact op het milieu tot een minimum te beperken en een harmonieuze ervaring met de natuur te bieden.

Wecamp Cabo de Gata

CampingMakkelijke reservering
Wecamp Cabo de Gata

Spanje • Near artsy Rodalquilar town. In the heart of natural park.

Bekijken

Deze prachtige luxe camping heeft bungalows, safaritenten en koepelvormige slaapcabines met heerlijk comfortabele matrassen en voorzieningen van het hoogste niveau. Wecamp richt zich op duurzaamheid (o.a. golfkarretjes, trappen, elektrische laadvoorzieningen voor auto's) en besteedt veel aandacht aan landschapsarchitectuur. Het is hun streven om de camping te laten opgaan in het omliggende berglandschap. Het gezellige restaurant heeft een terras waar je ‘s ochtends koffie kunt drinken met uitzicht op zee. Er worden typische Andalusische gerechten geserveerd, dus je hoeft niet na te denken over koken tijdens je luxe vakantie hier!

Elke hier vermelde camping heeft zijn eigen unieke kenmerken die van jouw luxe kampeertrip iets speciaals maken – zowel voor kamperen in luxe als voor een verblijf in een afgelegen natuurlijke omgeving. Wil je je verblijf boeken? Klik op de links hierboven voor meer informatie over faciliteiten en beschikbaarheid. Alvast een fijne kampeervakantie!

Waarin verschilt een boutique of luxe camping van een traditionele camping?

Diverse opties voor accommodatie

Deze campings hebben allerlei unieke accommodatiemogelijkheden die verder gaan dan de traditionele tenten. Van luxe bell tents voor glamping tot sfeervolle tipi's en zelfs volledig ingerichte canvas trekkershutten, er is voor elk type kampeerder wat wils, vooral voor wie van kamperen in luxe houdt. Deze constructies zijn vaak prachtig ontworpen met oog voor detail en bieden een comfortabele en stijlvolle ruimte om in te ontspannen.

Opgaan in de natuur met modern comfort

Een van de grootste voordelen van luxueus kamperen is de gelegenheid om je onder te dompelen in de natuur en toch te genieten van het moderne comfort. Deze campings zijn vaak milieuvriendelijk, waardoor je zonder je schuldig te voelen kunt genieten van luxe kamperen en glamping!

Privacy en afzondering

Veel topklasse campings bieden privéplekken of afgelegen gedeeltes binnen grotere kampeerterreinen, zodat je tijdens je verblijf kunt genieten van rust en stilte. Dankzij deze privacy ontstaat er een intiemere sfeer waar je echt tot rust kunt komen en contact kunt maken met de natuur.

Ervaringen op maat

Eersteklas campings gaan vaak nog een stapje verder door unieke ervaringen op maat van hun gasten aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan yogalessen bij zonsopgang, wandelingen met een gids over schilderachtige paden of live muziekoptredens onder de sterrenhemel. De luxe en unieke kampeerervaringen op eersteklas campings zijn een echte traktatie.

Ideaal voor bijzondere gelegenheden

Heb je iets speciaals te vieren, zoals een verjaardag of jubileum, dan biedt kamperen in het hogere segment een unieke omgeving om blijvende herinneringen met dierbaren te creëren. Sommige campings bieden zelfs trouwpakketten aan, compleet met prachtige ceremonielocaties omgeven door natuurlijke schoonheid.

Nabijheid van attracties en bezienswaardigheden

Veel topcampings zijn strategisch gelegen bij populaire attracties zoals nationale parken of pittoreske dorpjes. Op die manier is het gemakkelijk om de omgeving te verkennen en het meeste uit een kampeervakantie te halen door activiteiten zoals wandelen, fietsen of het bezoeken van lokale bezienswaardigheden.

Gepersonaliseerde service

Deze campings zijn trots op hun uitmuntende klantenservice. De medewerkers zijn gepassioneerd over het creëren van een onvergetelijke ervaring voor hun gasten en staan klaar om te helpen met eventuele behoeften of vragen die tijdens je verblijf kunnen opkomen.

Kortom, kamperen in luxe is een unieke manier om te genieten van het buitenleven. Met een keur aan accommodatiemogelijkheden, moderne voorzieningen, privacy en persoonlijke ervaringen is het geen wonder dat steeds meer kampeerders kiezen voor deze luxueuze kampeerervaring. Want waarom zou je genoegen nemen met het gewone als je ook kunt genieten van een buitengewoon luxe kampeeravontuur?

Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (28)

De planning van een luxe kampeertrip

Tips van experts voor het vinden van de perfecte topcamping

Bij het plannen van je volgende kampeer- en glampingvakantie zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Neem de tijd om zorgvuldig te plannen en voor te bereiden, zodat je een onvergetelijke vakantie in de natuur hebt.

De belangrijkste dingen inpakken

Voordat je aan je luxe kampeeravontuur begint, moet je een lijst samenstellen met spullen die passen bij de unieke accommodaties die op deze campings worden aangeboden. Van luxe tenten tot tipi's, neem comfortabele kleding mee, stevige schoenen voor buitenactiviteiten, toiletartikelen en alle specifieke items die de camping aanbeveelt.

Omarm het comfort van de natuur

Kamperen in luxe is een kans om jezelf onder te dompelen in de natuur en toch te genieten van wat comfort. Profiteer van alles wat de camping te bieden heeft – van het verkennen van nabijgelegen wandelpaden tot gewoon ontspannen bij een gezellig kampvuur met medekampeerders.

Inzicht in de kosten en het reserveringsproces

Het is belangrijk om te weten wat de kosten en het reserveringsproces zijn voor de Camperguru-camping van uw keuze vóór het maken van de definitieve plannen. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de beschikbare faciliteiten en de tijd van het jaar; vooraf reserveren kan nodig zijn tijdens het hoogseizoen of speciale evenementen zoals muziekfestivals.

Onderzoek naar voorzieningen en faciliteiten

Onderzoek welke voorzieningen er beschikbaar zijn op de luxe camping van je keuze – van gemeenschappelijke keukens met eenvoudige keukengerei en apparaten, schone toiletten met warme douches, WiFi-toegang, oplaadpunten voor elektronische apparaten, recreatieruimtes zoals zwembaden of sportvelden, restaurants op het terrein die heerlijke maaltijden serveren van lokale ingrediënten.

Kies de perfecte locatie

Bedenk bij het kiezen van de perfecte locatie voor het kamperen in luxe outdooraccommodaties wat voor soort omgeving je het liefst hebt – een rustgevend bos, een pittoresk strand of een adembenemend gebergte.

Door goed na te denken over deze factoren en vooruit te plannen, kun je ervoor zorgen dat je eersteklas kampeertrip precies is waar je op gehoopt had! Pak dus je koffers, omarm de natuurpracht en bereid je voor op een onvergetelijk, luxe kampeeravontuur in de vrije natuur!

Optimaal genieten van een luxe campingvakantie

Optimaliseer het plezier van luxe kamperen

Luxueus kamperen of glamping biedt een unieke en overweldigende ervaring, en er zijn meerdere manieren om het maximale uit je vakantie te halen. Hier zijn wat tips van experts om je boutique kampeeravontuur nog leuker te maken:

Omarm het geweldige buitenleven

Duik in de natuur door gebruik te maken van nabijgelegen wandelpaden, schilderachtige picknickplekken en schitterende uitzichten. Het natuurschoon is een van de grootste trekpleisters van high-end kamperen.

Geniet van de voorzieningen op de camping

Maak gebruik van de verschillende voorzieningen die de boutique campings bieden, zoals gemeenschappelijke kampvuren voor gezellige avonden onder de sterrenhemel of buitenzitjes om te ontspannen. Bepaalde campings hebben zelfs een spa aan voor extra luxe.

Probeer unieke accommodaties

Treed buiten de traditionele tentcamping en kies voor een verblijf in een tipi, bell tent of luxe cottage voor een onvergetelijke ervaring die een vleugje glamour aan je reis toevoegt.

In contact komen met de plaatselijke gemeenschap

Neem de tijd om naburige dorpen of steden te verkennen om de plaatselijke cultuur en tradities te ontdekken. Bezoek markten, woon festivals bij en praat met bewoners om je echt onder te dompelen in de plaatselijke gemeenschapszin.

Toon respect voor de natuur en het milieu

Als iemand die graag dicht bij de natuur is op de camping, is het belangrijk om je invloed op het milieu tot een minimum te beperken door de ‘Laat Geen Sporen Achter'-principes te volgen – gooi afval op de juiste manier weg, beperk geluidsoverlast tot een minimum en respecteer de leefomgeving van dieren in het wild.

Leg onvergetelijke herinneringen vast

Vergeet niet een camera of smartphone mee te nemen om al die bijzondere momenten tijdens je kampeervakantie vast te leggen! Van prachtige zonsondergangen boven schilderachtige landschappen tot spontane foto's rondom kampvuren met nieuwe vrienden – deze herinneringen gaan een leven lang mee.

Neem deze tips in acht en dompel je volledig onder in alles wat kamperen te bieden heeft, zodat je verzekerd bent van een heerlijk verblijf vol onvergetelijke ervaringen. P

Krijg tips in een gratis boek vol inspiratie voor onderweg

We zoeken niet alleen naar de beste locaties. We zijn door heel Europa gereisd en hebben onvergetelijke ervaringen en rust gevonden. Ontdek hoe jij dat ook kunt doen.

Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (29)

Sterrenhemels en kamperen in luxe tenten: Ervaar glamping in 2024 — Camperguru (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5884

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.